Νίκος Φλίγκος
Γενικός Διευθυντής Εμπορικών Λειτουργιών, GR, CY, MT, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Philip Morris International

Νίκος Φλίγκος

Ο Νίκος Φλίγκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Αγγλία, ολοκληρώνοντας το MSc inInternational Business Economics από το Πανεπιστήμιο του City στο Λονδίνο.

Έχει πολυετή εμπειρία σε πολυεθνικές εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων, όπως η Diageo, στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 και η Coca Cola HBC, οπού εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης της οικονομικής διεύθυνσης. Μετακινήθηκε στην Παπαστράτος το 2010, ως Διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού και ανάπτυξης. Κατά τα επόμενα χρόνια ανέλαβε σειρά θέσεων ευθύνης στα εμπορικά τμήματα της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, ενώ διατέλεσε και Country Manager για τις αγορές της Κύπρου και της Μάλτας. 

Το 2016 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Διανομών της Παπαστράτος συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του IQOS, του καινοτόμου προϊόντος της PMI,  μέσω της δημιουργίας και διαχείρισης όλων των εμπορικών καναλιών πώλησης και εξυπηρέτησης των καταναλωτών, ενώ από τις αρχές του 2020 έχει αναλάβει Γενικός Διευθυντής Εμπορικών Λειτουργειών για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας.